Zuur­kool­sa­la­de met ap­pel en wal­no­ten

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schep de zuurkool om met de appelblokjes en walnoten. Maak een dressing van de olie, mosterd en suiker. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade. Lekker met rozijnen.

serveertip:

Lekker met rozijnen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zuurkoolsalade met appel en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­sa­la­de met ap­pel en wal­no­ten

1
1
  • 1 appel friszoet (bijv. elstar)
  • 50 g walnoten
  • 500 g zuurkool

Snijd de appel in blokjes en de walnoten grof. Schep de zuurkool om met de appelblokjes en walnoten.

2
2
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd
  • 1 el suiker

Maak een dressing van de olie, mosterd en suiker. Breng op smaak met peper en zout en schep door de salade.

serveertip:

Lekker met rozijnen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.