Boe­ren­kool­scho­tel met spek­jes

Tip: maak een dubbele portie en vries er een in voor later.

(240)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Tip: maak een dubbele portie en vries er een in voor later. 4 personen
3 240

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rechthoekige ovenschaal (inh. 1.5l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de spekreepjes in een wok zonder olie of boter in 3-4 min. uit. Snipper de ui. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de boerenkool in 2-3 porties toe en laat al omscheppend in 6-8 min. slinken. Voeg de crème fraîche met het water toe en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Vet de ovenschaal in. Schep het mengsel in de ovenschaal. Dek af met de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudgeel en gaar.
  3. *De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

bewaartip:

U kunt deze boerenkoolschotel invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 1.125 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 02-03

Boerenkoolschotel met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­kool­scho­tel met spek­jes

1
1
  • 250 g magere spekreepjes
  • 2 uien

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de spekreepjes in een wok zonder olie of boter in 3-4 min. uit. Snipper de ui. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee.

2
2
  • 500 g boerenkool
  • 200 crème fraîche
  • 150 ml water

Voeg de boerenkool in 2-3 porties toe en laat al omscheppend in 6-8 min. slinken. Voeg de crème fraîche met het water toe en verwarm nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Vet de ovenschaal in. Schep het mengsel in de ovenschaal. Dek af met de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudgeel en gaar.

4
4

*De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

bewaartip:

U kunt deze boerenkoolschotel invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Bedek met aluminiumfolie en verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.