Ge­gra­ti­neer­de to­nijn­pan­nen­koek

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het donkergroene gedeelte en de onderkant van de preien. Snijd de prei in de lengte doormidden. Spoel onder de kraan het zand weg en was goed. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de bosui in ringetjes en laat de tonijn uitlekken.
  2. Verwarm de ovengrill. Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en prei 6 min. Schep de tonijn en 2 bosuitjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de groenten over de pannenkoeken, rol op en leg ze in de ingevette ovenschaal. Meng de rest van de bosui, crème fraîche en kaas. Breng op smaak met peper. Verdeel over de pannenkoeken.
  4. Zet de pannenkoeken ca. 5 min. onder de grill, tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 2.145 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde tonijnpannenkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de to­nijn­pan­nen­koek

1
1
  • 2 preien

Snijd het donkergroene gedeelte en de onderkant van de preien. Snijd de prei in de lengte doormidden. Spoel onder de kraan het zand weg en was goed.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 3 bosuitjes
  • 320 g tonijnstukken in water

Snijd de prei in halve ringen. Snijd de bosui in ringetjes en laat de tonijn uitlekken.

3
3

Verwarm de ovengrill.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g Hollandse wokgroente

Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en prei 6 min. Schep de tonijn en 2 bosuitjes erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 8 meergranen pannenkoeken

Verdeel de groenten over de pannenkoeken, rol op en leg ze in de ingevette ovenschaal.

6
6
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g geraspte jonge kaas

Meng de rest van de bosui, crème fraîche en kaas. Breng op smaak met peper. Verdeel over de pannenkoeken.

7
7

Zet de pannenkoeken ca. 5 min. onder de grill, tot de kaas is gesmolten en goudbruin kleurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.