Hol­land­se vis­scho­tel

Romig ovengerecht met bloemkool, pangasius en kerrie. De perfecte combinatie.

(590)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Romig ovengerecht met bloemkool, pangasius en kerrie. De perfecte combinatie. 4 personen
3 590

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pangasiusfilets ontdooien. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in water met zout in 8 min. beetgaar. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Snijd ondertussen de vis in stukken. Bestrooi met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.
  2. Vet de ovenschaal in met wat olie. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal. Leg de ui en de vis ertussen en verdeel de aardappelschijfjes erover. Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de aardappelschijfjes. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

De visschotel kan 1 dag van tevoren bereid worden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse visschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se vis­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g pangasiusfilets
  • 1 bloemkool

Laat de pangasiusfilets ontdooien. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in water met zout in 8 min. beetgaar.

Bloemkool

Instructievideo

04:08 min.

3
3
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 2 tl kerriepoeder

Snijd ondertussen de vis in stukken. Bestrooi met het kerriepoeder en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 1 el olijfolie

Vet de ovenschaal in met wat olie. Verdeel de bloemkool over de bodem van de ovenschaal.

6
6
  • 700 g aardappelschijfjes

Leg de ui en de vis ertussen en verdeel de aardappelschijfjes erover.

7
7
  • 200 g crème fraîche
  • 100 g geraspte jonge kaas

Meng de crème fraîche met de kaas en verdeel over de aardappelschijfjes. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

De visschotel kan 1 dag van tevoren bereid worden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.