As­per­ge­qui­che

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 690 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(272)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 272

Ingrediënten

Keukenspullen
  • brownievorm (28 x 18 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in water met zout in 8 min. beetgaar. Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig.
  2. Bekleed de ingevette vorm met het deeg en leg de asperges en het spek erop. Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de kaas, peterselie en peper en eventueel zout toe.
  3. Schenk het eimengsel over de asperges en het spek. Bak de quiche ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een andijviesalade. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 659 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aspergequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­qui­che

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in water met zout in 8 min. beetgaar.

3
3
  • 100 g Zeeuws spek

Snijd het spek in plakjes en bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. knapperig.

4
4
  • 2 g boter
  • 270 g vers bladerdeeg

Vet de vorm in en bekleed met het deeg en leg de asperges en het spek erop.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

5
5
  • 15 g peterselie
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte jonge kaas

Snijd de peterselie fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de kaas, peterselie en peper en eventueel zout toe.

6
6

Schenk het eimengsel over de asperges en het spek. Bak de quiche ca. 35 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een andijviesalade. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.