Broc­co­li-spi­na­zietaart

Noten voor de bite, de kaas voor de extra smaak… Dit is écht een recept voor liefhebbers van quiche.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 795 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(997)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Noten voor de bite, de kaas voor de extra smaak… Dit is écht een recept voor liefhebbers van quiche. 4 personen
3 997

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in het kokende water (blancheren) en haal het er direct weer uit met een schuimspaan.
  3. Laat uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit. Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. en giet af. Spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten.
  4. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

bewaartip:

Je kunt de hartige taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 63 g
    waarvan verzadigd 34 g
  • natrium 615 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Broccoli-spinazietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Broc­co­li-spi­na­zietaart

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 g boter
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg

Vet de quichevorm in met boter en bekleed met het ontdooide bladerdeeg.

3

Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.

4
  • 300 g spinazie

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie onder in kokend water (blancheren) en haal het er direct weer uit met een schuimspaan.

5

Laat uitlekken in een vergiet en duw het overtollige vocht eruit.

6
  • 300 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze in dezelfde pan 2 min. Giet af.

7
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Verdeel de groenten over de taartbodem en strooi de cashewnoten erover.

8
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.

9
  • 150 g jong belegen geitenkaas

Rasp de geitenkaas.

10

Schenk het slagroommengsel over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

11

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de hartige taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.