Ro­mi­ge spi­na­zietaart

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(195)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 195

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de springvorm in met de helft van de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen.
  2. Klop de eieren los in een grote kom. Meng de slagroom, spinazie, ricotta en het ui-knoflookmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart in het midden van de hete oven ca. 35 min.

variatietip:

Voeg een mespunt nootmuskaat toe voor een pittig accent.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige spinazietaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge spi­na­zietaart

1
1
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 900 g spinazie

Laat het deeg en de spinazie ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 190 °C.

3
3
  • 20 g boter

Vet de springvorm in met de boter. Bekleed de vorm met het deeg.

4
4
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 20 g boter

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen.

5
5
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 250 g ricotta

Klop de eieren los in een grote kom. Meng de slagroom, spinazie, ricotta en het ui-knoflookmengsel erdoor.

6
6

Breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart in het midden van de hete oven ca. 35 min.

variatietip:

Voeg een mespunt nootmuskaat toe voor een pittig accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.