Spi­na­zietaart met gei­ten­kaas

Warm, knapperig en met een fluweelzachte vulling van gesmolten geitenkaas en spinazie. Heerlijk met een frisse tomatensalade.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(911)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Warm, knapperig en met een fluweelzachte vulling van gesmolten geitenkaas en spinazie. Heerlijk met een frisse tomatensalade. 4 personen
4 911

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de helft van de plakjes deeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Leg de helft van de plakken kaas het het deeg, laat de randen vrij. Boen de citroen en rasp de gele schil van de citroen.
  2. Ontdooi de spinazie, doe in een zeef en duw met een lepel het vocht eruit. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui in 7 min. goudbruin. Meng in een kom de ui, de citroenrasp, het eiwit en peper en zout. Verdeel over het deeg en daarover de rest van de kaas. Dek af met de rest van het deeg.
  3. Splits het ei. Bestrijk de deegranden met eigeel en vouw de randen om. Maak met een vork schuine strepen in het deeg. Bestrijk met de rest van het eigeel. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min goudbruin en beetgaar.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 29 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Spinazietaart met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zietaart met gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg

Leg de helft van de ontdooide plakjes deeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 1 citroen
  • 4 plakjes Hollandse geitenkaas

Leg de helft van de plakken kaas van het deeg, laat de randen vrij. Boen de citroen en rasp de gele schil.

4
4
  • 450 g bladspinazie

Ontdooi de spinazie, doe in een zeef en duw met een lepel het vocht eruit.

5
5
  • 2 uien
  • 25 g boter

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui in 7 min. goudbruin.

6
6

Meng in een kom de ui, de citroenrasp, het eiwit en peper en zout.

7
7
  • 4 plakjes Hollandse geitenkaas
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg

Verdeel over het deeg en daarover de rest van de kaas. Dek af met de rest van het ontdooide deeg.

8
8
  • 1 ei

Splits het ei.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

9
9

Bestrijk de deegranden met eigeel en vouw de randen om. Maak met een vork schuine strepen in het deeg. Bestrijk met de rest van het eigeel.

10
10

Bak in het midden van de oven in ca. 40 min goudbruin en beetgaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.