Har­ti­ge taart met kip en cas­hew­no­ten

Oké, het is geen taart à la minute, maar rijkgevuld en exotisch gekruid wel een cadeautje op tafel.

(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Oké, het is geen taart à la minute, maar rijkgevuld en exotisch gekruid wel een cadeautje op tafel. 4 personen
3 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. Verhit ¾ van de olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin. Strooi de gemberpoeder, saffraan, kaneelpoeder en peper en zout over de kip. Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui bij de kip en bak ca. 2 min. mee. Laat de kip afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar worden. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen. Snijd de peterselie fijn en voeg aan de uien in de pan toe. Laat het stoofvocht van de uien op hoog vuur inkoken tot er dik stoofvocht over blijft.
  2. Klop de eieren los met peper en zout. Bewaar een deel van de eieren afgedekt. Roer de rest door het uienmengsel en blijf roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Laat het mengsel afkoelen. Verwijder het vel en de botten van de kip en verdeel het vlees in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewnoten lichtbruin. Laat op keukenpapier afkoelen. Maal de noten in de keukenmachine tot korrels (niet te fijn) en meng met de suiker en de kaneelpoeder.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quiche- of ovenschaal in. Smelt in een kleine pan of magnetron de boter. Leg na elkaar de filovellen in de vorm. Laat hierbij de punten van het deeg buiten de vorm hangen en draai de vellen steeds een kwartslag. Smeer tussendoor elk vel dun met de boter in. Verdeel de kip over de bodem. Leg een filovel erop en smeer dun met de boter in. Verdeel hierover het roereimengsel. Leg een filovel erop en bestrijk met boter.
  4. Bewaar 1 el (per quiche voor 4 personen) van de noten. Verdeel de rest over het deeg. Leg hierop 3 met boter bestreken vellen. Sla alle uithangende punten naar binnen en plak vast. Leg de laatste vel erop, betrijk met boter en sla de punten naar binnen. Bestrijk het deegdeksel met de rest van de eieren en strooi de rest van de noten erover. Bak de taart in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. van de baktijd de taart af met aluminiumfolie. Snijd de taart aan tafel in punten.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 49 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 390 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Hartige taart met kip en cashewnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Har­ti­ge taart met kip en cas­hew­no­ten

1
1
  • 225 g filodeeg

Laat het filobladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2
  • 3 el olie
  • 1.2 kg kippenbout

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin.

Tip: kan halve dag van te voren bereid worden.

3
3
  • 1 tl gemberpoeder (djahé)
  • 1 zakje saffraan
  • ½ tl kaneelpoeder

Strooi de gemberpoeder, saffraan, kaneelpoeder en peper en zout over de kip.

4
4
  • 400 g uien

Snijd de ui in halve ringen. Voeg de ui bij de kip en bak ca. 2 min. mee.

5
5

Laat de kip afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar worden. Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

6
6
  • ½ zakje verse peterselie

Snijd de peterselie fijn en voeg aan de uien in de pan toe. Laat het stoofvocht van de uien op hoog vuur inkoken tot er dik stoofvocht over blijft.

7
7
  • 4 eieren

Klop de eieren los met peper en zout. Bewaar een deel van de eieren afgedekt.

8
8

Roer de rest door het uienmengsel en blijf roeren tot een smeuïg geheel is ontstaan. Laat het mengsel afkoelen.

9
9

Verwijder het vel en de botten van de kip en verdeel het vlees in stukjes.

10
10
  • 1 el olie
  • 125 g cashewnoten ongezouten

Verhit de olie in een koekenpan en bak de cashewnoten lichtbruin. Laat op keukenpapier afkoelen.

11
11
  • 30 g suiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Maal de noten in de keukenmachine tot korrels (niet te fijn) en meng met de suiker en de kaneelpoeder.

12
12
  • 2 g boter

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de quiche- of ovenschaal in.

13
13
  • 60 g boter

Smelt in een kleine pan of magnetron de boter.

14
14

Leg na elkaar de filovellen in de vorm. Laat hierbij de punten van het deeg buiten de vorm hangen en draai de vellen steeds een kwartslag.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

15
15

Smeer tussendoor elk vel dun met de boter in. Verdeel de kip over de bodem. Leg een filovel erop en smeer dun met de boter in.

16
16

Verdeel hierover het roereimengsel. Leg een filovel erop en bestrijk met boter.

17
17

Bewaar 1 el (per quiche voor 4 personen) van de noten. Verdeel de rest over het deeg. Leg hierop 3 met boter bestreken vellen.

18
18

Sla alle uithangende punten naar binnen en plak vast. Leg de laatste vel erop, betrijk met boter en sla de punten naar binnen.

19
19

Bestrijk het deegdeksel met de rest van de eieren en strooi de rest van de noten erover.

20
20

Bak de taart in de oven in ca. 40 min. lichtbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. van de baktijd de taart af met aluminiumfolie.

21
21

Snijd de taart aan tafel in punten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.