Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk­reep­jes en broc­co­li

Vleesliefhebbers opgelet: dit pastarecept bevat biefstuk én spekreepjes. Lekker!

(245)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vleesliefhebbers opgelet: dit pastarecept bevat biefstuk én spekreepjes. Lekker! 4 personen
3 245

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de roosjes van de broccoli af en de steel in plakjes. Kook ondertussen de broccoli in weinig water met zout in 4-5 min. beetgaar. Bak ook de spekreepjes 4 min.
  2. Snijd de biefstuk in plakjes. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 2 min. bruin. Draai het vuur lager en voeg de kookroom toe. Verwarm nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met het basilicum, peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de tagliatelle en de biefstukreepjes over diepe borden en bestrooi met de spekreepjes. Serveer met de broccoli.

bereidingstip:

Kookroom kan ook toegevoegd worden in aardappelpuree voor een romig accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 48-49

Tagliatelle met biefstukreepjes en broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met bief­stuk­reep­jes en broc­co­li

1
1
  • 300 g tagliatelle
  • 750 g broccoli

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de roosjes van de broccoli af en de steel in plakjes. Kook ondertussen de broccoli in weinig water met zout in 4-5 min. beetgaar.

2
2
  • 4 stuks biefstukken
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml kookroom light

Snijd de biefstuk in plakjes. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur in 2 min. bruin. Draai het vuur lager en voeg de kookroom toe.

3
3
  • 1 tl basilicum

Verwarm nog 1 min. op laag vuur. Breng op smaak met het basilicum, peper en eventueel zout.

4
4
  • 35 g uitgebakken spekreepjes

Verdeel de tagliatelle en de biefstukreepjes over diepe borden en bestrooi met de spekreepjes. Serveer met de broccoli.

bereidingstip:

Kookroom kan ook toegevoegd worden in aardappelpuree voor een romig accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.