Ta­gli­a­tel­le­scho­tel met spi­na­zie en cher­ry­to­ma­ten

(481)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 481

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Snijd de ui in halve ringen en halveer de tomaten. Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de ui toe en bak in ca. 5 min. goudbruin. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Breng op smaak met peper en zout en roer de helft van de kaas erdoor. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep ¼ van de kaas erdoor en breng op smaak met peper.
  2. Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal en verdeel de helft van de spinazie erover. Schep de rest van de tagliatelle erop en eindig met de rest van de spinazie. Verdeel de kookroom er gelijkmatig over. Bestrooi het geheel met de rest van de kaas. Leg de halve cherrytomaten erop en breng op smaak met peper. Zet de schotel ca. 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

variatietip:

Voeg voor wat meer pit 2 fijngesneden tenen knoflook aan het spinaziemengsel toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 24-25

Tagliatelleschotel met spinazie en cherrytomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le­scho­tel met spi­na­zie en cher­ry­to­ma­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien
  • 250 g cherrytomaten

Vet de ovenschaal in. Snijd de ui in halve ringen en halveer de tomaten.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes

Verhit de olie in een wok en bak de spekreepjes knapperig. Voeg de ui toe en bak in ca. 5 min. goudbruin.

4
4
  • 750 g spinazie
  • 75 g geraspte belegen kaas

Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend ontdooien. Breng op smaak met peper en zout en roer de kaas erdoor.

5
5
  • 250 g tagliatelle
  • 40 g geraspte belegen kaas

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de kaas erdoor en breng op smaak met peper.

6
6

Schep de helft van de tagliatelle in de ovenschaal en verdeel de helft van de spinazie erover.

7
7
  • 250 ml kookroom light

Schep de rest van de tagliatelle erop en eindig met de rest van de spinazie. Verdeel de kookroom er gelijkmatig over.

8
8
  • 35 g geraspte belegen kaas

Bestrooi het geheel met de kaas. Leg de halve cherrytomaten erop en breng op smaak met peper.

9
9

Zet de schotel ca. 15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Serveer direct.

bereidingstip:

De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

variatietip:

Voeg voor wat meer pit 2 fijngesneden tenen knoflook aan het spinaziemengsel toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.