Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie, spek­jes en pijn­boom­pit­ten

(230)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 230

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spekreepjes met de ui en knoflook 4 min. Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken. Schep de rozijnen erdoor zodra alle spinazie geslonken is en warm 1 min. mee. Verdeel de tagliatelle over borden en schep het spinaziemengsel erop. Bestrooi met de pijnboompitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 26-27

Tagliatelle met spinazie, spekjes en pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie, spek­jes en pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 375 g tagliatelle bicolore

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 50 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin.

3
3
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de spekreepjes met de ui en knoflook 4 min.

4
4
  • 600 g spinazie
  • 100 g blanke rozijnen

Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat slinken. Schep de rozijnen erdoor zodra alle spinazie geslonken is en warm 1 min. mee.

5
5

Verdeel de tagliatelle over borden en schep het spinaziemengsel erop. Bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.