Spi­na­zie met pijn­boom­pit­ten

Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht Met frisse munt, rozijnen en knoflook is dit spinazie op z’n Spaans. Ook lekker als tapa. 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water. Snipper de sjalot fijn. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze af en toe om. Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de spinazie grof.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Bak de spinazie al omscheppend op half hoog vuur mee en laat het slinken. Laat de rozijnen uitlekken. Pers de knoflook boven de spinazie uit. Voeg de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt en piment toe. Breng op smaak met peper en zout.

serveertip:

Ook te serveren als tapa.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Spanje

Spinazie met pijnboompitten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie met pijn­boom­pit­ten

1
1
  • 30 g rozijnen

Laat de rozijnen ca. 5 min. weken in warm water.

2
2
  • 1 sjalot

Snipper de sjalot fijn.

3
3
  • 60 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin, schep ze af en toe om.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 4 takjes peterselie
  • 4 blaadjes munt
  • 300 g spinazie

Snijd de peterselie en de munt fijn. Snijd de spinazie grof.

5
5
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan. Bak de sjalot 2 min. zachtjes. Bak de spinazie al omscheppend op half hoog vuur mee en laat het slinken.

6
6

Laat de rozijnen uitlekken.

7
7
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl gemalen piment

Pers de knoflook boven de spinazie uit. Voeg de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt en piment toe. Breng op smaak met peper en zout.

serveertip:

Ook te serveren als tapa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.