Ge­bak­ken ru­co­la, sla en spi­na­zie

Origineel en vegetarisch bijgerecht uit de Italiaanse keuken.

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Origineel en vegetarisch bijgerecht uit de Italiaanse keuken. 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
  2. Scheur het blad van de kropsla in stukken en zet apart. Houd wat rucola achter voor garnering, snijd de rest grof en zet apart. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en chilipeper 1 min.
  3. Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. al omscheppend slinken. Voeg de sla en rucola toe en bak nog 2 min. mee. Schep de achtergehouden rucola erdoor en bestrooi met de pijnboompitten.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken rucola, sla en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken ru­co­la, sla en spi­na­zie

1
1
  • 3 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.

2
2
  • 1 kropsla
  • 75 g rucola
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl chilipeper

Scheur het blad van de kropsla in stukken en zet apart. Houd wat rucola achter voor garnering, snijd de rest grof en zet apart. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok. Fruit de knoflook en chilipeper 1 min.

3
3
  • 400 g wilde spinazie

Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. al omscheppend slinken. Voeg de sla en rucola toe en bak nog 2 min. mee. Schep de achtergehouden rucola erdoor en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.