Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-room­saus

Je maakt een eenvoudige pastasaus van een teentje knoflook, ui en spinazie à la crème. Proef maar.

(304)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je maakt een eenvoudige pastasaus van een teentje knoflook, ui en spinazie à la crème. Proef maar. 4 personen
3 304

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm ondertussen het amandelschaafsel in een ruime koekenpan zonder olie of boter al schuddend ca. 8 min op halfhoog vuur tot het begin te kleuren. Snijd de uien in halve ringen, de champignons in plakjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min. mee en de laatste minuut ook de knoflook. Voeg de bevroren spinazie toe en laat deze al roerend ontdooien in 5 min. Dek af en stoof nog 5 min. Schep het amandelschaafsel en de helft van de gemalen kaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tagliatelle over de diepe borden, schep het spinaziemengsel erop en strooi de rest van de gemalen kaas erover.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.015 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47

Tagliatelle met spinazie-roomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met spi­na­zie-room­saus

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 55 g amandelschaafsel

Verwarm ondertussen het amandelschaafsel in een ruime koekenpan zonder olie of boter al schuddend ca. 8 min op halfhoog vuur tot het begint te kleuren.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 uien
  • 250 g champignons
  • 1 teen knoflook

Snijd de uien in halve ringen, champignons in plakjes en knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de champignons 5 min. mee en de laatste minuut ook de knoflook.

5
5
  • 900 g spinazie à la crème

Voeg de bevroren spinazie toe en laat deze al roerend ontdooien in 5 min. Dek af en stoof nog 5 min.

6
6
  • 75 g geraspte belegen kaas

Schep het amandelschaafsel en de helft van de gemalen kaas door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 75 g geraspte belegen kaas

Verdeel de tagliatelle over de diepe borden, schep het spinaziemengsel erop en strooi de rest van de gemalen kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.