Kip in mos­ter­droom­saus met broc­co­li

Je kunt het ook wel een droomsaus noemen, die saus van mosterd en room bij deze kip.

(261)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Je kunt het ook wel een droomsaus noemen, die saus van mosterd en room bij deze kip. 4 personen
3 261

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Dep de kipfiletblokjes droog met keukenpapier. Verhit 2/3 van de olie in een wok of braadpan en bak de kip al omscheppend bruin. Voeg de ui toe en roerbak 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 3 min. Voeg de mosterd, de room en het water toe, dek de pan af en stoof de kip nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Breng water aan de kook en kook de broccoli in 8 min. gaar. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep de rest van de olie erdoor. Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de broccoli en de kip in mosterd-roomsaus erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 34-35

Kip in mosterdroomsaus met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in mos­ter­droom­saus met broc­co­li

1
1
  • 325 g kipfilet
  • 2 uien
  • 250 g champignons

Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Dep de kipfiletblokjes droog met keukenpapier.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de kip al omscheppend bruin. Voeg de ui toe en roerbak 1 min. Voeg de champignons toe en roerbak 3 min.

3
3
  • 3 el dijonmosterd
  • 100 ml kookroom light
  • 200 ml water

Voeg de mosterd, de room en het water toe, dek de pan af en stoof de kip nog 10 min. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Breng water aan de kook en kook de broccoli in 8 min. gaar.

5
5
  • 300 g tagliatelle
  • 1 el olijfolie

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en schep de olie erdoor.

6
6

Verdeel de tagliatelle over de borden, schep de broccoli en de kip in mosterd-roomsaus erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.