Ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­stro­ga­noff

Pasta roergebakken met spinazie op smaak gebracht met knoflook en paprikapoeder.

(297)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pasta roergebakken met spinazie op smaak gebracht met knoflook en paprikapoeder. 4 personen
3 297

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pers ondertussen de knoflook uit. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Meng het paprikapoeder en de room erdoor en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak de champignons 5 min. mee.
  2. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep de tagliatelle erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en schep de gehaktstroganoff erop.

variatietip:

Een scheutje kookroom maakt ook soepen en sauzen lekker romig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met gehaktstroganoff

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met ge­hakt­stro­ga­noff

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt

Pers ondertussen de knoflook uit. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.

3
3
  • 2 el paprikapoeder
  • 150 ml kookroom light

Meng het paprikapoeder en de room erdoor en verwarm nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 250 g champignons

Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Bak de champignons 5 min. mee.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 450 g spinazie

Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

6
6

Schep de tagliatelle erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over borden en schep de gehaktstroganoff erop.

variatietip:

Een scheutje kookroom maakt ook soepen en sauzen lekker romig.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.