Kro­kan­te kip­schnit­zel met Hol­lands bo­nen­pan­ne­tje

(105)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 105

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt 25 g boter in een hapjespan en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Smelt de rest van de boter in een koekenpan. Bak de kipschnitzels in 10 min. goudbruin en krokant. Keer ze regelmatig.
  2. Kook de sperziebonen in weinig water met zout 4 min. Doe de mix voor de kerriesaus met de melk in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat nog 1 min. zachtjes doorkoken. Schep de sperziebonen en de ui door de krieltjes en bak 1 min. Voeg de kerriesaus en de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel het bonenpannetje over 4 borden en leg er een kipschnitzel bij.

Tip:

Variatietip: Vervang de helft van de sperziebonen door 1 uitgelekt blik maiskorrels (300 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.