Aard­ap­pel-broc­co­li­scho­tel

Met maar 5 ingrediënten en een kwartiertje voorbereiden maak je heel makkelijk een doordeweeks topgerecht.

(432)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met maar 5 ingrediënten en een kwartiertje voorbereiden maak je heel makkelijk een doordeweeks topgerecht. 4 personen
3 432

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 6 min. Giet af.
  2. Bereid ondertussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk. Meng broccoli, aardappelschijfjes en de helft van de kerriesaus in een ingevette ovenschaal en breng op smaak met peper. Schenk de rest van de saus erover en bestrooi met de bacon.
  3. Bak de aardappel-broccolischotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.335 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel-broccolischotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel-broc­co­li­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

2
2
  • 600 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli 6 min. Giet af.

3
3
  • 2 mix voor kerriesaus
  • 500 ml magere melk

Bereid ondertussen de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk.

4
4
  • 800 g aardappelschijfjes
  • 2 g boter om in te vetten

Vet een ovenschaal in. Meng in de ingevette ovenschaal de broccoli en aardappelschijfjes met de helft van de kerriesaus en breng op smaak met peper.

5
5
  • 150 g bakbacon

Snijd de bakbacon in reepjes. Schenk de rest van de saus erover en bestrooi met de bacon.

6
6

Bak de aardappel-broccolischotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.