Bloem­kool met ker­rie­saus en tar­taar

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 10 min. goudbruin en gaar. Kook de bloemkool in 8 min. beetgaar. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. goudbruin en net gaar.
  2. Doe de sausmix met de melk in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Voeg de ananasstukjes toe en laat 1-2 min. zachtjes doorkoken.
  3. Verdeel de krieltjes met de tartaartjes en bloemkool over 4 borden. Schep de kerriesaus over de bloemkool.

Tip:

Vervang de mix voor kerriesaus door mix voor kaassaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.