Kip­schnit­zel en bloem­kool met ker­rie­saus

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 14

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, wassen, in stukken snijden en in 20 min. gaarkoken. Bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in 10 min. beetgaar koken. In koekenpan helft van boter verhitten en schnitzels in 8 min. bruinbakken. In steelpan rest van boter verhitten. Al roerend bloem en kerrie toevoegen. Melk onder voortdurend roeren er in delen bijschenken en bal die ontstaat steeds gladroeren. Bouillontablet boven saus verkruimelen, doorroeren en nog 2 min. zacht laten koken. Op smaak brengen met (zout en) peper. Aardappels, schnitzels en bloemkool over vier borden verdelen. Saus over bloemkool scheppen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 20-21

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.