Spe­cu­laas­ca­ke

Speculaaskruiden, geur van de herfst en 5 december. Ook lekker in elk ander seizoen.

(336)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Speculaaskruiden, geur van de herfst en 5 december. Ook lekker in elk ander seizoen. 12 personen
3 336

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • handmixer
  • cakevorm (26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 min. met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  2. Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar. Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar. Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.
video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 125 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Speculaascake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spe­cu­laas­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Marmercake bakken

Instructievideo

08:10 min.

2
2
  • 200 g boter
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Klop de boter samen met de suiker en een beetje zout 15 min. met een mixer tot er een mooie luchtige crème is ontstaan.

3
3
  • 4 eieren

Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

4
4
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl koek- en speculaaskruiden

Zeef het bakmeel samen met de speculaaskruiden boven het botermengsel en meng voorzichtig door elkaar.

5
5
  • 2 g boter

Vet de cakevorm in. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 50 min. gaar.

6
6

Laat afkoelen op een rooster en snijd de cake in plakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.