Sin­ter­klaas­t­ri­f­le

Op 5 december is dit nagerecht met taaitaai, strooigoed en zelfs een chocoladeletter het mooiste cadeau.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 50 min. oventijd
(182)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Op 5 december is dit nagerecht met taaitaai, strooigoed en zelfs een chocoladeletter het mooiste cadeau. 12 personen
3 182

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de boter met suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige crème ontstaat. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar.
  2. Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar. Klop de slagroom stijf met de extra suiker. Hak de chocolade grof. Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep slagroom er luchtig door. Laat 1 uur afkoelen. Snijd de cake in plakken van 1 cm.
  3. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken. Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken. Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Serveer direct.
video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Sinterklaastrifle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sin­ter­klaas­t­ri­f­le

1
1

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

2
2
  • 200 g boter
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Klop de boter met suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige crème ontstaat.

3
3
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 tl koek- en speculaaskruiden

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar.

4
4

Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar.

5
5

Laat 1 uur afkoelen.

6
6
  • 500 ml slagroom
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 melkchocoladeletter

Klop de slagroom stijf met de extra suiker. Hak de chocolade grof.

7
7
  • 250 g mascarpone
  • 2 tl gemalen kaneel

Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep slagroom er luchtig door.

8
8

Snijd de cake in plakken van 1 cm. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken.

9
9
  • 8 taaitaaipoppetjes

Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken.

10
10
  • 100 g strooigoed

Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.