Pe­per­no­ten zon­der zui­vel

Lactosevrije pepernoten, met koolzaadolie in plaats van boter. Om flink mee te strooien!

  • gebak
  • 40 stuks
  • 35 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 10 min. oventijd
(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Lactosevrije pepernoten, met koolzaadolie in plaats van boter. Om flink mee te strooien! 40 stuks
3 35

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het zout toe. Meng met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg blijft een beetje los. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
  3. Breek van het deeg stukjes zo groot als flinke suikerklontjes en druk ze stevig in elkaar. Leg de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

allergietip:

In het thema 'lactosevrij' op ah.nl/allerhande vindt u nog meer recepten voor een lactosevrij dieet.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • koolhydraten 5 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 58 mg
Tags
Ook te zien in

Pepernoten zonder zuivel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pe­per­no­ten zon­der zui­vel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 mespunt zout
  • 10 g koek- en speculaaskruiden
  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml koolzaadolie

Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het zout toe.

3
3

Meng met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg blijft een beetje los. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.

4
4

Breek van het deeg stukjes zo groot als flinke suikerklontjes en druk ze stevig in elkaar.

5
5

Leg de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

allergietip:

In het thema 'lactosevrij' op ah.nl/allerhande vindt u nog meer recepten voor een lactosevrij dieet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.