Ge­hakt­brood met cher­ry­to­ma­ten

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(195)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 6 personen
3 195

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, ovale ovenschaal van 30 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn of verkruimel ze in een plastic zak met een deegroller.
  2. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Laat even afkoelen.
  3. Meng het gehakt met de beschuitkruimels, de ui, de crème fraîche, 1 el komijn en peper en zout naar smaak. Vorm er een ovaal 'brood' van en leg het in de ovenschaal.
  4. Meng de tomatenblokjes met de rest van de olie en komijn, cherrytomaten, knoflook, azijn en suiker. Voeg peper en zout naar smaak toe en schep de saus over het gehaktbrood. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.