Zuur­kool­scho­tel met cho­ri­zo

Pasta en zuurkool gaan heel goed samen. Met de stevige smaken van chorizo en komijnzaad.

(522)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pasta en zuurkool gaan heel goed samen. Met de stevige smaken van chorizo en komijnzaad. 4 personen
3 522

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Vet de ovenschaal in.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie en bak de chorizo 6 min. Voeg de zuurkool, tomaten, komijnzaad en crème fraîche toe. Roer om en schep het mengsel in de ingevette ovenschaal. Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel.
  4. Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

bereidingstip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 190 °C.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de chorizo dan door cervelaat en de wijnzuurkool door gewone zuurkool.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 2.195 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolschotel met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met cho­ri­zo

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 2 g boter om in te vetten
  • 250 g chorizo

Snijd ondertussen de chorizo in plakjes. Vet de ovenschaal in.

4
4

Verhit een hapjespan zonder olie en bak de chorizo 6 min.

5
5
  • 500 g wijnzuurkool
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 el komijnzaad
  • 200 g crème fraîche

Voeg de zuurkool, tomaten, komijnzaad en crème fraîche toe. Roer om en schep het mengsel in de ingevette ovenschaal.

6
6
  • 100 g geraspte jong belegen kaas

Giet de pasta af en meng door het zuurkoolmengsel. Bestrooi met de kaas en zet de schaal 15 min. in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

bereidingstip:

U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 190 °C.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang de chorizo dan door cervelaat en de wijnzuurkool door gewone zuurkool.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.