Kip ge­stoofd in ko­kos­melk met koen­jit

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In grote braadpan olie verhitten en kip rondom dichtschroeien. Kip met deksel op de pan in ca. 40 minuten rondom lichtbruin bakken, regelmatig keren. Laatste 10 minuten deksel van de pan halen. Kip uit de pan nemen. Ui en knoflook pellen, snipperen en (in vijzel of keukenmachine) mengen met sambal, ketoembar, djinten en koenjit. Helft van de olie uit de pan scheppen. In rest van olie uimengsel ca. 2 minuten zachtjes bakken. Van sereh buitenste blad verwijderen en stengel halveren. Sereh, suiker en kokosmelk in de pan doen en saus aan de kook brengen. Kip in saus leggen en in ca. 40 minuten gaar laten worden. Sereh verwijderen en zout naar smaak toevoegen. Kip in saus serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.