Bor­rel­bal met knof­look en ba­si­li­cum

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 18 stuks
3 79

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Meng het gehakt in een grote kom met het ei, de knoflook, het basilicum en de beschuitkruimels. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai 18 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Serveer de grissini erbij en gebruik de crema van zwarte olijven als dip.

Tip:

U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf kunt u de gehaktballen kort opbakken in de koekenpan of koud serveren.

Tip:

Meenemen: neem de gehaktballen mee in een afgesloten bakje.

Tip:

Basilicum over? De blaadjes smaken ook heerlijk op een waldkornbroodje met mozzarella en tomaat.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.