Pen­ne met kalfs­ge­hakt-bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de kalfsburgers met de komijn en vorm van het gehakt16 balletjes. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten stoven. Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 minuut. Schep de bevroren tuinbonen en de Italiaanse mix erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg 100 ml water toe en stoof de groenten in 10 minuten gaar. Giet de pasta af en verdeel deze over diepe borden. Schep de balletjes in tomatensaus erover en serveer met de tuinbonen.

Tip:

U kunt de gehaktballetjes ook maken met half-om-half gehakt. Voeg dan wel wat peper en zout toe, want dit gehakt is niet gekruid zoals de kalfsburgers.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.