Pen­ne met pa­pri­ka, prei en ma­kreel

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de makreelfilets uitlekken en vang de kruidenolie op.
  2. Verhit 3 el van de kruidenolie in een wok en fruit de ui glazig in 3 min. Voeg de prei en de paprika toe en roerbak 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de rest van de kruidenolie met de stukjes makreel in een kleine koekenpan of steelpan met dikke bodem, maar laat niet echt bakken.
  3. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep het roerbakmengsel erop en verdeel de warme makreelstukjes erover.

Tip:

Geef de pastasaus een extra Italiaans tintje met 2 el zwarte olijven in plakjes (pot à 240 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.