Pen­ne met kap­per­tjes en olij­ven

Italiaanser wordt het niet: pasta in een saus van rode wijn, tomaat en olijven.

(211)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanser wordt het niet: pasta in een saus van rode wijn, tomaat en olijven. 4 personen
3 211

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 15 min. koken. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de kappertjes en olijven toe aan de saus. Giet de pasta af en schep door de saus.

combinatietip:

Lekker met een groene salade

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 455 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Penne met kappertjes en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met kap­per­tjes en olij­ven

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en peper 2 min.

4
4
  • 50 ml rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 15 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g penne rigate

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 50 g kappertjes
  • 90 g Taggia-olijven

Voeg de kappertjes en olijven toe aan de saus.

7
7

Giet de pasta af en schep door de saus.

combinatietip:

Lekker met een groene salade

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.