Stamp­pot van prei en ma­kreel

(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 172

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in 20 min. in ruim water met zout gaar. Giet af en laat van het vuur af even stomen met de deksel op de pan.
  2. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Kook de prei 2 min. in water met zout en giet af.
  3. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.
  4. Verhit de melk in een steelpannetje op laag vuur. Schenk de hete melk bij de aardappelen, voeg de boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de prei, de makreel en de bosui door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Meng de rucola met de olie en verdeel over de stamppot. Lekker met een salade van geraspte wortel en rode pesto.
video

Ge­rook­te ma­kreel schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 55 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.