Sper­zie­bo­nen­stamp met ma­kreel

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Halveer de bonen en kook ze in ca. 8 min. beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken.
  3. Giet de aardappelen af, voeg de crème fraîche toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sperziebonen, het citroenrasp en de bosui toe. Voeg citroensap naar smaak toe en schep om. Verdeel de stamppot over 4 borden en serveer met de makreel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 37 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.