Rijst­sa­la­de met ma­kreel

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de peultjes 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd de peultjes in stukken.
  3. Snijd de bosui in ringetjes en halveer de tomaten. Doe de rijst, peultjes, bosui en tomaten in een ruime schaal. Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de komkommer samen met de slamelange toe aan de rijstsalade en meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout en knijp er citroensap over.
  4. Snijd kop en staart van de makrelen. Verwijder het vel en de graten en snijd de vis in stukken. Leg de vis op de rijstsalade en serveer.

Tip:

Winnaar vis receptenwedstrijd 2012: mevrouw Linda Gul uit Rotterdam.

video

Ge­rook­te ma­kreel schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Rijstsalade met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­sa­la­de met ma­kreel

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

2
2
  • 400 g peultjes

Breng een pan met water aan de kook en kook de peultjes 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd de peultjes in stukken.

3
3
  • 2 zakjes bosuitjes
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de bosui in ringetjes en halveer de tomaten. Doe de rijst, peultjes, bosui en tomaten in een ruime schaal.

4
4
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in stukjes.

5
5
  • 100 g veldslamelange
  • 1 citroen

Voeg de komkommer samen met de slamelange toe aan de rijstsalade en meng voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout en knijp er citroensap over.

6
6
  • 350 g ambachtelijke makrelen

Snijd kop en staart van de makrelen. Verwijder het vel en de graten en snijd de vis in stukken. Leg de vis op de rijstsalade en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.