Sa­la­de ni­çoi­se met ma­kreel

Klassieke Franse salade met makreel, sperziebonen en een gekookt eitje.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Klassieke Franse salade met makreel, sperziebonen en een gekookt eitje. 4 personen
3 72

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.
  2. Marineer de sjalotten 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.
  3. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering. Meng de partjes ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.
  4. Schil de aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in 7 min. beetgaar.
  5. Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden.
  6. Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade. Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel extra quenelles.
video

Que­nel­les ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Salade niçoise met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de ni­çoi­se met ma­kreel

1
  • 350 g ambachtelijk gerookte makreel

Verwijder het vel en de graten van de makreel en snijd de vis fijn.

2
  • 4 sjalotten
  • 20 g platte peterselie

Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.

3
  • 4 el rodewijnazijn
  • 1½ el Zaanse mosterd
  • 8 el extra vierge olijfolie

Marineer de sjalotten 5 min. in de azijn. Voeg de mosterd, olie, peper en zout toe.

4
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in partjes. Houd een paar partjes achter ter garnering.

5

Meng de partjes ei met een vork met de makreel, de helft van de dressing en de peterselie tot een egale massa. Voeg peper en zout toe.

6
  • 800 g aardappelen

Schil de aardappelen. Snijd ze in plakjes en kook 7 min. in ruim kokend water met zout.

7
  • 600 g sperziebonen

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en kook de bonen in 7 min. beetgaar.

8

Meng de nog warme aardappelen en sperziebonen met de rest van de dressing. Verdeel over de borden.

9

Maak met behulp van 2 eetlepels ovalen balletjes (quenelles) van het makreelmengsel en leg ze op of naast de salade.

10

Garneer met de achtergehouden partjes ei en eventueel extra quenelles. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.