Stamp­pot met ru­co­la en ou­de kaas

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de aardappelen in kleine stukken. Breng in een pan een laagje water met wat zout aan de kook. Kook de aardappelen met een deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper fijn.
  2. Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt. Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten. Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Meng de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door. Verbrokkel de oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot. Verdeel de rest van de kaas over de stamppot.

variatietip:

Rucolastamppot met knoflook: Verwarm 3 el olijfolie met 10 ongepelde, gehalveerde tenen knoflook in een steelpan en laat de knoflook zacht worden en licht kleuren. Schep de knoflook op een bordje. Haal de schil van de knoflook en schep de gepofte tenen door de stamppot. Serveer de stamppot in warme diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Stamppot met rucola en oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stamp­pot met ru­co­la en ou­de kaas

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil en snijd de aardappelen in kleine stukken. Breng in een pan een laagje water met wat zout aan de kook.

2
2
  • 150 ml melk

Kook de aardappelen met een deksel op de pan in 20 min. gaar. Verwarm de melk tot net onder het kookpunt.

3
3

Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper fijn. Voeg al roerend met een houten spatel zo veel melk toe dat het een fijne, smeuïge puree wordt.

4
4
  • 25 g boter

Voeg de boter toe. Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend op zacht vuur tot de boter is gesmolten.

5
5
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 150 g rucola

Breng de puree op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Meng de sla in gedeelten door de puree en warm de stamppot nog heel even door.

6
6
  • 250 g oude kaas

Verbrokkel de oude kaas. Meng de helft van de kaas door de stamppot. Verdeel de rest van de kaas over de stamppot.

variatietip:

Rucolastamppot met knoflook: Verwarm 3 el olijfolie met 10 ongepelde, gehalveerde tenen knoflook in een steelpan en laat de knoflook zacht worden en licht kleuren. Schep de knoflook op een bordje. Haal de schil van de knoflook en schep de gepofte tenen door de stamppot. Serveer de stamppot in warme diepe borden en strooi de rest van de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.