Stamp­pot van ge­gril­de en rau­we prei

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met bodempje water en zout naar smaak afgedekt in 20 min. gaarkoken. Intussen prei schoonmaken. Van prei grootste gedeelte in dikke schuine ringen van 1 cm snijden, klein stukje in zeer dunne ringetjes snijden (wordt rauw in stamppot verwerkt). Grillpan verhitten. Dikke schuine preiringen dun met olie bestrijken en lichtbruin en net gaar roosteren, af en toe keren. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en met melk fijnstampen. Crème fraîche, geroosterde dikke preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door aardappelpuree scheppen. Stamppot over twee borden verdelen. Met tomaatstukjes garneren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.