Oven­scho­tel met cour­get­te

Je maakt deze ovenschotel op z’n Frans door Provençaalse kruiden aan de vulling toe te voegen. C’est magnifique!

(376)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Je maakt deze ovenschotel op z’n Frans door Provençaalse kruiden aan de vulling toe te voegen. C’est magnifique! 4 personen
3 376

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de ui in halve ringen en snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een braadpan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de ui toe en fruit 1 min. Voeg de runderreepjes toe en bak in 3-4 min. gaar. Schep de courgette erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en verwarm het geheel nog 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schep het vlees-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de bevroren aardappelschijfjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Voeg voor een extra Frans accent 2 tl Provençaalse kruiden (potje 11 g) toe. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 805 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 42-43

Ovenschotel met courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 1 courgette

Snijd de ui in halve ringen en snijd de courgette in halve plakjes.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 350 g runderreepjes

Verhit de olie in een braadpan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de ui toe en fruit 1 min. Voeg de runderreepjes toe en bak in 3-4 min. gaar.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes

Schep de courgette erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en verwarm het geheel nog 3-4 min.

5
5

Breng op smaak met peper en zout. Schep het vlees-groentemengsel in de ovenschaal.

6
6
  • 600 g aardappelschijfjes
  • 150 g gemalen belegen kaas 30+

Verdeel de bevroren aardappelschijfjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in ca. 25-30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Voeg voor een extra Frans accent 2 tl Provençaalse kruiden (potje 11 g) toe. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.