Oven­scho­tel van pas­ta en cour­get­te

Toppunt van makkelijk: de pasta gaat ongekookt de oven in.

(385)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Toppunt van makkelijk: de pasta gaat ongekookt de oven in. 4 personen
3 385

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm oven voor op 250 °C. Snijd courgette in plakken van ca. 6 mm dikte en paprika in 4-6 lange stukken. Schep om met de olie en pers de knoflook erbovenuit.
  2. Schep de penne in de ovenschaal. Schenk de saus uit de pot Pasta al Forno erover. Vul de pot met water, schud met de deksel erop en schenk dit ook in de ovenschaal. Schep de pasta door de saus, zodat alles goed wordt vermengd.
  3. Dek de pasta af met plakken belegen kaas. Leg de groenteplakken dakpansgewijs en afwisselend op de kaas. Maal er wat peper over. Schuif de schaal midden in de oven en bak het gerecht gaar in 30 min. Schep het gerecht op borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 835 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 18-19

Ovenschotel van pasta en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel van pas­ta en cour­get­te

1
1

Verwarm oven voor op 250 °C.

2
2
  • 2 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Snijd courgette in plakken van ca. 6 mm dikte en paprika in 4-6 lange stukken. Schep om met de olie en pers de knoflook erbovenuit.

3
3
  • 300 g penne rigate
  • 400 g Pasta al forno

Schep de penne in de ovenschaal. Schenk de saus uit de pot Pasta al Forno erover.

4
4

Vul de pot met water, schud met de deksel erop en schenk dit ook in de ovenschaal. Schep de pasta door de saus, zodat alles goed wordt vermengd.

5
5
  • 200 g belegen Goudse kaas

Dek de pasta af met plakken belegen kaas. Leg de groenteplakken dakpansgewijs en afwisselend op de kaas.

6
6

Maal er wat peper over. Schuif de schaal midden in de oven en bak het gerecht gaar in 30 min. Schep het gerecht op borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.