Sho­ar­ma oven­scho­tel met knof­look­pu­ree

Heerlijk om een grote opscheplepel in te zetten!

(314)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Heerlijk om een grote opscheplepel in te zetten! 4 personen
3 314

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de aardappelen in een diepe pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de wok en roerbak hierin het vlees 3 min. Voeg de groente toe en roerbak 8 min. Schep het vlees en de groente in de ovenschaal. Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui en de knoflook 3 min. Voeg de knoflook en de ui aan de hete aardappelen toe en stamp het fijn. Klop het ei erdoor. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over het vleesmengsel in de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en laat het lichtbruin worden onder de hete grill.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 44-45

Shoarma ovenschotel met knoflookpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sho­ar­ma oven­scho­tel met knof­look­pu­ree

1
1

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

2
2
  • 800 g stamppotaardappelen

Kook de aardappelen in een diepe pan met een laagje water en zout in ca. 20 min. gaar.

3
3
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 350 g shoarmavlees

Verhit de olie in de wok en roerbak hierin het vlees 3 min.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

5
5
  • 750 g Italiaanse wokgroente

Voeg de groente toe en roerbak 8 min.

6
6

Schep het vlees en de groente in de ovenschaal.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in de wok en bak hierin de ui en de knoflook 3 min.

8
8
  • 1 ei

Voeg de knoflook en de ui aan de hete aardappelen toe en stamp het fijn. Klop het ei erdoor.

9
9
  • 150 g gemalen belegen kaas 30+

Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout.

10
10

Verdeel de puree over het vleesmengsel in de ovenschaal.

11
11

Strooi de rest van de kaas erover en laat het lichtbruin worden onder de hete grill.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.