Far­f­al­le met ge­hakt en to­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

Strikjespasta: doet het altijd goed bij kinderen.

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Strikjespasta: doet het altijd goed bij kinderen. 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min mee.
  2. Schep de helft van de pasta in een ingevette ovenschaal. Verdeel het gehakt-groentemengsel over de pasta en schep de helft van de tomaten-mascarponesaus erop. Dek af met de rest van de pasta en verdeel de rest van de tomaten-mascarponesaus erover. Bestrooi de schotel met de kaas. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 15 min. door en door heet worden en bruin kleuren.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 28-29

Farfalle met gehakt en tomaten-mascarponesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­f­al­le met ge­hakt en to­ma­ten-mas­car­po­ne­saus

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 3 el olijfolie
  • 350 g half-om-halfgehakt
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olie en fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Schep de helft van de pasta in een ingevette ovenschaal.

4
4
  • 225 g verse pastasaus tomaat-mascarpone

Verdeel het gehakt-groentemengsel over de pasta en schep de tomaten-mascarponesaus erop.

5
5
  • 225 g verse pastasaus tomaat-mascarpone
  • 50 g geraspte belegen kaas

Dek af met de rest van de pasta en verdeel de rest van de tomaten-mascarponesaus erover. Bestrooi de schotel met de kaas.

6
6

Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 15 min. door en door heet worden en bruin kleuren.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.