Qui­che met pest­oge­hakt

Ieder z'n eigen schaaltje, daar begint dit feestje al mee. Alvast een beetje proeven... Wat heerlijk!

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ieder z'n eigen schaaltje, daar begint dit feestje al mee. Alvast een beetje proeven... Wat heerlijk! 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 een persoons ovenschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 min. beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de melk, kaas en breng op smaak met de chilipeper en zout. Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
  2. Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de rest van de olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de pesto en het water toe en bak het gehakt nog 2 min. Breng op smaak met chilipeper en zout. Zet de schaaltjes op een bord. Lepel het gehakt erover.

bereidingstip:

Je kunt de quiche ook in een lage, ronde ovenschaal maken. Reken dan op ca. 35 min. baktijd.

video

Pes­to ma­ken

Kookles - 04:35 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 515 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Quiche met pestogehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che met pest­oge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 el olie
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de groenten hierin in ca. 4 min. beetgaar.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • ½ tl chilipeper uit de molen

Klop in een kom de eieren los met de melk, kaas en breng op smaak met de chilipeper en zout.

4
4

Schep de groenten erdoor en vul de schaaltjes. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin

5
5
  • 1 el olie
  • 450 g mager rundergehakt

Verhit vlak voordat de taartjes gaar zijn de olie in de hapjespan en bak hierin het gehakt rul.

6
6
  • 3 el pesto alla Genovese
  • 2 el kraanwater

Voeg de pesto en het water toe en bak het gehakt nog 2 min.

Pesto maken

Instructievideo

04:35 min.

7
7

Breng op smaak met chilipeper en zout. Zet de schaaltjes op een bord. Lepel het gehakt erover.

bereidingstip:

Je kunt de quiche ook in een lage, ronde ovenschaal maken. Reken dan op ca. 35 min. baktijd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.