Ge­gra­ti­neer­de sho­ar­ma­scho­tel met knof­look­pu­ree

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de spinazie. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met wat zout in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de shoarma 5 minuten al omscheppend bruin. Snijd de sjalot in partjes. Voeg de partjes sjalot toe en bak ze 5 minuten mee. Knijp het vocht uit de spinazie en voeg de spinazie toe aan de shoarma. Bak de shoarma met de spinazie nog eens 5 minuten op laag vuur, schep regelmatig om en voeg peper en zout naar smaak toe.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk. Roer de rest van de olie, knoflookpoeder, zout en (versgemalen) peper door de puree. Schep het shoarmamengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Bestrooi het geheel met de kaas en zet het 2-3 minuten onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op zit.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde shoarmaschotel met knoflookpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de sho­ar­ma­scho­tel met knof­look­pu­ree

1
1
  • 1 kg aardappel
  • 900 g bladspinazie

Ontdooi de spinazie. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met wat zout in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 300 g shoarmavlees
  • 6 sjalotten

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de shoarma 5 minuten al omscheppend bruin. Snijd de sjalot in partjes.

3
3

Voeg de partjes sjalot toe en bak ze 5 minuten mee. Knijp het vocht uit de spinazie en voeg de spinazie toe aan de shoarma.

4
4

Bak de shoarma met de spinazie nog eens 5 minuten op laag vuur, schep regelmatig om en voeg peper en zout naar smaak toe.

5
5
  • 100 ml volle melk

Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de melk in een steelpan of magnetron. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.

6
6
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el olijfolie

Roer de rest van de olie, knoflookpoeder, zout en (versgemalen) peper door de puree. Schep het shoarmamengsel in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.

7
7
  • 100 g geraspte kaas

Bestrooi het geheel met de kaas en zet het 2-3 minuten onder de ovengrill tot er een goudbruin korstje op zit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.