Ver­se to­ma­ten­saus

Met een goed basisrecept voor tomatensaus kun je alle kanten op. Van pastasaus tot saus bij vlees.

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Met een goed basisrecept voor tomatensaus kun je alle kanten op. Van pastasaus tot saus bij vlees. 4 personen
2 38

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui grof. Hak de knoflook en peper fijn. Scheur de basilicumblaadjes.
  2. Kruis de tomaten met een scherp mesje op de bolle kant in. Dompel ze 10 sec. in een pan met ruim kokend water. Schep ze over in een vergiet en spoel ze met koud water af. Trek het velletje van de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de kwarten tomaat in grove blokken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook zachtjes 8 minuten. Voeg de rode peper, stukken tomaat en kappertjes toe en verwarm de saus enkele min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak zout toe.
  3. Laat de saus absoluut niet koken, dan verdwijnt de specifieke smaak van deze saus. Warm gebruik: meng de saus direct met het basilicum. Koud gebruik: laat de saus eerst afkoelen voor het basilicum wordt toegevoegd. Zo behoudt het basilicum zijn mooie frisse kleur en smaak.

combinatietip:

Koud gebruik: Lekker als bijgerecht bij pasta gerechten of gebruik de saus als basis voor een pastasalade.

combinatietip:

Warm gebruik: Lekker bij pasta en gegrild vlees.

Tip:

De saus kan zowel warm als koud worden gegeten.

video

To­ma­ten­saus ma­ken

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 115 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Verse tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­se to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 20 basilicumblaadjes

Snipper de ui grof. Hak de knoflook en peper fijn. Scheur de basilicumblaadjes.

2
2
  • 500 g roma tomaten

Kruis de tomaten met een scherp mesje op de bolle kant in. Dompel ze 10 sec. in een pan met ruim kokend water.

3
3

Schep ze over in een vergiet en spoel ze met koud water af. Trek het velletje van de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.

4
4
  • 3 el olijfolie

Snijd de kwarten tomaat in grove blokken. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook zachtjes 8 minuten.

5
5
  • 1 el kappertjes

Voeg de rode peper, stukken tomaat en kappertjes toe en verwarm de saus enkele min. op middelhoog vuur. Voeg naar smaak zout toe.

6
6

Laat de saus absoluut niet koken, dan verdwijnt de specifieke smaak van deze saus.

7
7

Warm gebruik: meng de saus direct met het basilicum.

8
8

Koud gebruik: laat de saus eerst afkoelen voor het basilicum wordt toegevoegd. Zo behoudt het basilicum zijn mooie frisse kleur en smaak.

combinatietip:

Koud gebruik: Lekker als bijgerecht bij pasta gerechten of gebruik de saus als basis voor een pastasalade.

combinatietip:

Warm gebruik: Lekker bij pasta en gegrild vlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.