Ver­se Spaan­se to­ma­ten­saus

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes bakken. Sherry toevoegen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen. Tomaten afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren. Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in ca. 1 minuut tot gladde saus pureren. Saus weer terugdoen in pan en nog 5-10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij (geroosterd) vlees, vis of pasta.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.