To­ma­ten­saus

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
  2. Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zacht koken. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe.

bereidingstip:

Bereid de saus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.

video

To­ma­ten­saus ma­ken

Instructievideo - 00:40 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­saus

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 800 g gepelde tomaten

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.

3
3
  • 20 g Italiaanse kruiden

Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zacht koken. Roer regelmatig met een houten lepel.

4
4

Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Voeg peper en eventueel zout toe.

bereidingstip:

Bereid de saus maximaal 2 dagen van tevoren. Bewaar in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.