To­ma­ten-kip­saus

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 8 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm 2 el olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 5 min. op laag vuur. Voeg 200 ml water toe en pureer de saus met de staafmixer. Voeg de tuinerwten toe en kook op laag vuur nog 4 min.
  2. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de kip met de kruiden 2 min. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip:

Lekker met farfalle (pasta), tuinbonen en wat kort gebakken ontbijtspek.

Tip:

Variatietip: Geef de saus een frisse smaak door hem te bestrooien met verse munt en bosuiringetjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.