Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons

Zo'n lekkere bolognesesaus met champignons in plaats van vlees. Wauw!

(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zo'n lekkere bolognesesaus met champignons in plaats van vlees. Wauw! 4 personen
3 75

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de champignons fijn. Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de champignons op hoog vuur in 10 min. bruin. Roer regelmatig. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook 2 min.
  2. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij ook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan de ui en fruit 5 min. mee. Draai het vuur hoog en voeg de tomaten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de champignons erbij.
  3. Bind de kruiden uit de mix samen met een stukje keukentouw en voeg toe aan de saus. Laat op laag vuur zonder deksel 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Verwijder de kruiden. Breng op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met pasta en Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer veganistisch, gluten- en lactosevrij).

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Vegabolognese met kastanjechampignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­bo­log­ne­se met kas­tan­je­cham­pig­nons

1
1
  • 500 g kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie

Snijd de champignons fijn. Verhit de olie in een wok en bak hierin de champignons op hoog vuur in 10 min. bruin. Roer regelmatig.

Vegabolognese met kastanjechampignons stap 1.mov

Instructievideo

00:14 min.

2
2
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook 2 min.

Vegabolognese met kastanjechampignons stap 2.mov

Instructievideo

00:17 min.

3
3
  • 100 g winterpeen
  • 150 g bleekselderij

Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij ook in stukjes van ½ cm. Voeg toe aan de ui en fruit 5 min. mee.

Vegabolognese met kastanjechampignons stap 3.mov

Instructievideo

00:18 min.

4
4
  • 800 g gepelde tomaten

Draai het vuur hoog en voeg de tomaten toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Doe de champignons erbij.

Vegabolognese met kastanjechampignons stap 4.mov

Instructievideo

00:11 min.

5
5
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Bind de kruiden uit de mix samen met een stukje keukentouw en voeg toe aan de saus.

Vegabolognese met kastanjechampignons stap 5.mov

Instructievideo

00:07 min.

6
6

Laat op laag vuur zonder deksel 30 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Verwijder de kruiden.

Vegabolognese met kastanjechampignons stap 6.mov

Instructievideo

00:21 min.

7
7
  • 1 tl suiker

Breng op smaak met de suiker, peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met pasta en Parmezaanse kaas (het gerecht is dan niet meer veganistisch, gluten- en lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.