Pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

De perfecte dip als je houdt van flink wat pit: er gaan 2 rode pepers in!

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans bijgerecht De perfecte dip als je houdt van flink wat pit: er gaan 2 rode pepers in! 6 personen
3 30

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het steeltjes van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Maal de pepers, ui, knoflook en romatomaten grof in de keukenmachine. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer het basilicum, limoensap en de suiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.

serveertip:

Lekker bij vis van de barbecue en gegrilde kip.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 20 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltjes van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 g romatomaten

Maal de pepers, ui, knoflook en romatomaten grof in de keukenmachine.

3
3
  • 15 g basilicum
  • 1 el limoensap
  • 1 tl suiker

Snijd de basicumblaadjes fijn. Doe de salsa in een kommetje en roer het basilicum, limoensap en de suiker erdoor. Breng eventueel op smaak met zout.

serveertip:

Lekker bij vis van de barbecue en gegrilde kip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.