Wor­tel­soep met tuin­kers

(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de olie in een pan. Fruit de sjalot en knoflook heel zachtjes 3 minuten. Roer de stukjes wortel erdoor en fruit ze 1 min. mee.
  2. Snijd de stengel sereh in de lengte open. Schenk de bouillon in de pan en voeg de sereh toe. Breng alles aan de kook en kook de soep zachtjes 15 minuten.
  3. Verwijder de stengel sereh. Pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 borden of kommen, schep er een lepel crème fraîche op en knip de tuinkers boven de soep van het matje. Lekker met geroosterd brood met roomboter.

Tip:

Het citroenfrisse accent van sereh geeft de soep een heerlijke lichte voorjaarssmaak.

Tip:

Fruit met de sjalot en knoflook een halve eetlepel fijngehakte verse gember mee. Breng de soep op smaak met Japanse sojasaus in plaats van met zout. Laat eventueel de crème fraîche weg.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.